Източник: Reuters
fallback

Сигурно имате познати, които от години все са на някакви диети за отслабване. Но успехът им е променлив и в крайна сметка в повечето случаи си стоят на същите килограми.

За да отслабне трайно, човек трябва да е силно мотивиран, защото това е свързано със смяна на навици. Трябва да си дадем ясна сметка кои причини са ни довели до наднорменото ни тегло и да ги премахнем.

Трудно е да се каже кое влияе по-съществено - обездвижването или неправилното хранене. Още повече, че на практика двете ги съчетаваме и те взаимно усилват вредните си ефекти.

Сигурно обаче е, че наднорменото тегло не е просто тема за това как изглеждаме на външен вид. Излишните килограми многократно увеличават предпоставките за много болести. Особено за сърдечно-съдовите: лош холестерол, високо кръвно, риск от инфаркт и инсулт.

Излишните килограми също така предполагат, че в тялото са натрупани различни токсини и вредни вещества, които тровят организма, а това води до проблеми например с черния дроб и жлъчката. Могат дори да се свържат с някои видове рак. В допълнение излишните килограми натоварват скелета и водят до костни и ставни проблеми.

При всичко до тук, прекалено пълните хора знаят какви проблеми се появяват с дишането, как теглото допълнително ограничава свободата на движенията, прави ги все по-малко активни, отдалечава ги от пълноценния живот.

Какво е решението? Решението е здравословно отслабване. Това е и трайно отслабване, защото се постига чрез начин на живот, а това предполага да изградите полезни навици и да изоставите вредните.

За да започнете, в началото може да ползвате за седмица-две специализирана програма за отслабване под лекарски контрол в клиника за вталяване.Там ще съчетаят хранителен режим с физическо натоварване според възможностите ви, при което би трябвало да се получи бързо и видимо отслабване. На практика ще се намалят телесните мазнини и ще се образува мускулна маса.

После, по зададен от клиниката модел, ще можете постепенно да стигнете желаното тегло и без проблеми да го поддържате. При това говорим за отслабване без диета. Ще се храните разнообразно, вкусно, но балансирано, без калории, които са ненужни на организма ви и той ги трупа в килограми по тялото.

Двигателната активност включва подбрани упражнения от фитнес, каланетика и др., лечебни тренировки, разходки  пеш, преходи, танци с инструктори, конна езда. Ще разполагате със сауна, басейн, джакузи, парна баня - или каквото клиниката, която сте избрали предлага. Всичко това, между другото, определено влияе и срещу стреса.

Особено полезно е, че специалисти ще ви консултират по темата за наднорменото тегло и последиците от него, което ще е добре за мотивацията ви.Така ще научите полезни практики за здравословно и трайно отслабване, ще можете да изградите свой собствен режим за хранене и движение, ще подобрите физическата си издръжливост, ще вдигнете тонуса си, ще подобрите общото си здравословно състояние.

Това е така, защото здравословното отслабване включва и детокс на организма. Затова има и програми за хора с нормално тегло, които искат почивка от всекидневието и профилактично пречистване на организма. Обикновено програмите чрез допълнителни процедури включват и козметични ефекти, мускулен релакс и др., което ги прави широкоприложими.

Остава само да имате воля, която обикновено е най-голямата спънка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 7 години

Тази "статия" е пример как може да се напише на две страници едно нищо - безсъдържателно, безполезно, безсмислено.

fallback