Снимка: Личен архив
fallback

Божидар Георгиев, дванайсетокласник от Добрич, се нуждае от средства за лечение в Турция.

Ученикът от Финансово-стопанската гимназия “Васил Левски“ е диагностициран миналата година с изключително рядкото заболяване – тумор на синусите. За лечението си той се нуждае от средства, непосилни за неговото семейство.

Божидар е претърпял две операции, но туморът всеки път се връща обратно. Затова родителите му заминават в клиника в Истанбул, където да се лекува чрез лъчетерапия.

Божидар и в момента е в Истанбул заедно с баща си. Той трябва да остане там в продължение на един месец и половина. До този момент в турската клиника са му направени всички изследвания.

Очаква се да се разбере какъв точно е туморът, защото до момента според една от хистологиите, направени в България, е злокочаствен, а според другата - доброкачествен.

За момента турската клиника е дала оферта за 9000 евро. Вече 15 000 лв. са набрани, благодарение на благотворителните акции, които организират близките и приятелите на Божидар.

В Добрич близките и приятелите на Божидар организират 3 концерта, с които се надяват да наберат останалите нужни за момента пари. За съжаление обаче, в тази сума не са включени допълнителните изследвания и консултации с лекари специалисти и семейството има постоянни разходи.

Разкрита е банкова сметка в SGEB на името на Божидар Славов Георгиев:

BG31TTBB94001526501050; TTBBBG22.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

S

преди 7 години

В СИТИ клиник има същите доктори и същата апаратура като в турските клиники,при това се плаща от НЗОК. Щоим е да ходят в Турция? Дали са им напразни надежди...

9

Анонимен

преди 7 години

Стига сте ги лъгали хората с тия турски клиники!

8

СмаХнат

преди 7 години

Пожелавам успешно лечение и бързо възстановяване.

fallback