Снимка: freeimages
fallback

Повечето хора изхвърлят водата от киселите краставички. Тази вкусна кисела саламура обаче има толкова здравословни ползи, че следващия път ще се замислите преди да я излеете в канала на мивката.

За какво помага водата от киселите краставички?

Предотвратява мускулни крампи

Сокът от киселите краставички съдържа калциев хлорид, а той успокоява крампите. Освен него в сока от краставичките се съдържат калий и натрий. Те също имат свойството да намаляват мускулните спазми. Ето защо много спортисти пият саламурата от туршията с кисели краставички след усилена тренировка.

Сокът от киселите краставички е най-добрата енергийна напитка

Високите нива на натрий в сока от краставичките се оказват полезни при страдащи от сърдечносъдови и неврологични заболявания. Той има свойството да възстановява електролитния баланс в тялото като по този начин повишава и енергийните нива.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 години

И понеже сте идеалните манда пощи.Все по-ясно става, че зад инсинуациите, клеветите и постановките стоят някакви гръцко-говоряши.Ще стане весело, когато изясним документално, кои са тия болни мозъци, които не познавам. По-важното е, кой опитва да ми вмени мисли и действия, които не са ми минавали през ума. Отново се появява тенденцията на *** тинейджъри. Умни останаха ли? От къФ зор ми се натягат?!?!?!Моля, уведомете стадото, че ако някой ме интересува, ще му го кажа директно! Мерси!

9

Анонимен

преди 7 години

Незнам какви ползи може да има след 4 супени лъжици сол и 8 супени лъжици захар на 3 литра. Сигурно са огромни ползите....за погребалния бизнес.

8

Анонимен

преди 7 години

Мускулните крампи се борят с магнезий!Не конкурирайте агронома мермерски !

fallback