Източник: Reuters, архив
fallback

Мастурбация или самозадоволяване - една от бившите теми табу, за която тепърва се науча все повече. Тази практика е добре известна със способността си да понижава кръвното налягане и да облекчава стреса и е колкото разпространена, толкова и непозната.  Ето 3 интересни факта за най-безопасната форма на секс:

1. Мъжкия фетус се „докосва“ още в утробата

Широко разпространено е мнението, че обсесията на много мъже с интимните им части започва през пубертета, когато тялото започва да се изпълва с полови хормони и да съзрява. Това обаче не е съвсем вярно. Испански учени разкриват, че поведения, свързани с доставянето на удоволствие, се развиват още в най-ранна възраст. Движения, които стимулират силно инервираните области на гениталиите носят подобно удоволствие, а веднъж открити, те ще се повтарят. За такова поведение при неродените сочат ехографнки снимки на деца, които пипат с определена честота и повтаряемост именно тези райони още в утробата. 
 
Това поведение спада към групата на носещите спокойствие и облекчение движения, т.нар. комфортно поведение: клатене на тялото, смучене на пръста и др. Учените предполагат, че това комфортно поведение остава в сетивната памет и при съзряване на тялото се свързва силно със самозадоволяването.
 
2. Не всички мъже мастурбират... всеки ден
 
Изследване от 2016 г. акцентиращо върху мастурбацията, предоставя интересна статистика: 57% от мъжете мастурбират ежедневно поне веднъж на ден. Според автора на изследването д-р Хербеник останалите мъже или нямат нужда от това, понеже правят секс по-често или, за около 14-17% от популацията, просто въпрос за понижено либидо и желание. Все пак това е само ежедневната статистика. Като цяло 91% от мъжете в изследването докладвали, че мастурбират поне веднъж на 10 дни.
 
3. Щастливите мъже не...
 
Пълния текст може да прочетете на този линк към Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Ръкаров

преди 4 години

Мастубирането е оргазъм на въображението. Поздрави!

10

Анонимен

преди 7 години

Като не може го понася, как да му пуща? Живее с него явно, заради парите му и апартаментите. Къде да отиде? Не, че умира от любов по него. Но го търпи. Един ден ще отиде на екскурзия с децата в чужбина и ще си останат, там. А той горкия ще лъска саби щитове сам, като куче. И в природата има баланс и в човешките взаимоотношения.

9

Анонимен

преди 7 години

Общо взето знаем всичко.

fallback