Източник: Reuters, архив

Специалисти разкриват защо сексът става по-добър с времето в ново изследване. Популярното мнение е, че по-младите се наслаждават най-добре на половата активност не е задължително вярно. 

В публикуваното в Journal of Sex Research изследване, обхващащо над 6000 души на възраст от 20 до 93 години, сексолозите заключват, че младите хора приемат като постулат идеята „колкото повече секс, толкова по-добър сексуален живот“. Анкетираните хора на и над средна възраст обаче, не се интересуват толкова от честота на интимни контакти, колкото от качеството им и това колко старание е положено.

Изследването насочва към идеята, че доброто отношение между качеството на секса и възрастта е най-силно в контекста на здравословна психологична и емоционална връзка. В този случай акцентът се поставя върху сексуалното откривателство и върху удоволствието, което се доставя на партньора, а не това което се получава.

Това е пряко отражение на човешката сексуалност. С повече опит и практика се повишава увереността в движенията, подобряват се уменията за комуникиране и ясно изразяване на сексуалните желания и се понижават задръжките. Всичко това води до по-богат, цветен и ултимативно – по-задоволитен сексуален живот.

Повече за секса, заедно с видео по темата, може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase