Източник: Reuters, архив

Втората най-желана пластична операция в света, нареждаща се след корекцията на гърди, е корекцията на носа или ринопластиката. Носът може значително да промени изражението на лицето и да направи почти всяко лице да изглежда привлекателно.

Има два основни метода, по които може да се извърши ринопластиката – затворена и отворена ринопластика, или с други думи – вътрешна и външна. Затворената или вътрешната ринопластика се извършва от хирурга през ноздрите.

Не е тайна обаче, че оперативната корекция на нос изисква средства, време за възстановяване, счупени кости и понякога белези. Без значение колко малък е разрезът , той може да доведе до сериозна болка.

Тези неудобства биха могли да бъдат избегнати от желаещите да променят несъвършенствата в носа си като заместят операцията с нехирургична корекция на носа си.

Популярните методи за нехирургична корекция на носа

  • Корекция с помощта на гел-пълнители. Методът се основава на въвеждането на специален хипоалергенен гел в проблемните зони. Този метод се използва, за да се прикрият малките неравности и асиметрии по носа (гелът се въвежда равномерно по цялата дължина).
  • Процедура с използване на хормонални вещества. Този метод е предназначен за отстраняване на нежелана мека тъкан и за получаване на възможно най-гладък и симетричен носа. Процедурата се извършва от опитен медицински специалист, тъй като е необходимо прецизно да се изчисли дозата от веществото, което трябва да се въведе, за да се предотврати разпадането на тъканта ако количеството е по-голямо от необходимото.
  • Съществува и трети изключително актуален метод за корекция на носа и тъканите около него - това са специални дермални конци. Поставят се бързо и лесно, с местна упойка, също без хирургична намеса. Те прибират ноздрите, с което намаляват ширината, издърпват нагоре върха, което визуално скъсява носа и му придава по-приятна форма.

Повече за нехирургичната корекция на нос може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase