Снимка: Reuters
fallback

В края на седмицата, понякога и вечер след дълъг работен ден, обичаме да разпускаме с коктейл, чаша вино или по-твърда алкохолна напитка. Когато консумацията на алкохолни напитки е един или два пъти седмично в разумни количества, това не нанася кой знае какви щети на организма.

Но честото пиене води до редица проблеми, също така се отразява и на здравето и красотата на кожата. Как, вижте в следващите редове.

Дехидратира кожата

Консумацията на алкохол има силно дехидратиращ ефект. Главоболие, сухота в устата, са едни от най-честите симптоми на дехидратация. Страничният ефект от няколко изпити напитки се отразява негативно и върху здравето и красотата на кожата.

Дехидратацията е една от най-честите причини за по-бързото състаряване на кожата. Ето защо винаги когато консумирате алкохол, а и часове по-късно пийте достатъчно количество вода.

Вреди на черния дроб, което отново засяга кожата

Алкохолните напитки съдържат токсини, които с течение на времето нанасят увреждания на черния дроб. Това намалява възможността този орган да филтрира токсините, което се отразява на красотата на кожата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

Действа като Ботокс.

4

сатана

преди 7 години

наздраве

3

Пешо*

преди 7 години

Чичо ви Пешо за това стана дерматолог. За да даде на почтените пияници решение на тоз зъл проблем и да си къркат рахат.

fallback