Снимка: Reuters
fallback

Витамин C, богат източник на който са цитрусовите плодове и листните зеленчуци, може да се окаже мощно оръжие в борбата срещу рака, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Авторите му от университета на Айова обаче отбелязват, че за да е ефикасен като противораково средство, витаминът трябва да се инжектира в кръвта в много високи дози. Приложен по този начин, нивата му са между 100 и 500 пъти по-високи от тези след приема му чрез храна. Набавеният по хранителен път витамин С се разгражда твърде бързо и не е в състояние да навреди на раковите клетки.

Витаминът се абсорбира от клетките, където се разгражда до вредния за телесните тъкани и ДНК водороден пероксид, пише БТА.

Американските изследователи са установили, че туморните клетки са по-неспособни в сравнение с нормалните да се справят с отстраняването на водородния пероксид, което ги прави по-податливи на увреждане и смърт.

За разлика от раковите, нормалните клетки разполагат с няколко начина да се освободят от вредния водороден пероксид, срещу чието действие раковите са безсилни. Едно от "оръжията" на нормалните клетки за освобождаването от съединението е способността им да произвеждат по-големи количества от химикала каталаза

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Пешо*

преди 7 години

Може би за това е почти невъзможно да се намери истински вит С. Предлага се само синтетичната му версия.

2

хахаха

преди 7 години

Не бе, сода бикарбонат е истинският враг на раковите клетки, а ако добавите 2 капки кислородна вода направо придобивате пожизнен имунитет, за вас и вашите роднини. Аман от смешки по темата , имайте предвид че има хора, които страдат и се хващат на подобни зарибявки.

1

Анонимен

преди 7 години

дори и да е ефективно,нещо толкова евтино няма да бъде възприето като начин на лечение от фармацевтичната индустрия

fallback