Източник: Reuters
Вагиналното овлажняване е естествен процес по време на сексуална възбуда. Жените са различни по отношение на това колко точно се овлажняват, както и в какви ситуации на възбуда и това е напълно нормално.
 
Намаленото количество на вагинална течност е често срещан проблем, който може да е в резултат на хормонални промени в тялото на жената, по време на кърмене, преди навлизане в менопауза или след това, употреба на различни медикаменти – антихистамини, хормонални препарати за стимулиране на зачеването, противозачатъчни, при химиотерапия, както и антидепресанти. Това може да се случи и про дехидратация или, ако една жена не е достатъчно възбудена.
 
Точно в тези моменти на помощ идват лубрикантите. Те могат да бъдат намерени онлайн, в аптеките, в много супермаркети или магазини за секс играчки. Независимо дали при полов акт с партньор или при мастурбация, лубрикантите се използват за:
 
Намаляване на болезненото триене във влагалището или ануса
Подобряване на сексуалната възбуда, като стимулират притока на кръв към вулвата и по този начин стимулират производството на естествените вагинални сокове
Овлажняване на клитора – това може да създаде по-голямо сексуално удоволствие и да доведе до по-лесно достигане до оргазъм

Повече по темата можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase