Снимка:Кадър, Нова тв

"Остана усещане в обществото, че пръстовите отпечатъци и ваксините не са добре обяснени", коментира зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова тв за разследването срещу здравния министър оставка Петър Москов.

В понеделник здравният министър в оставка получи три обвинения.

"Смятаме, че са налице доказателства, че действията на здравния министър в оставка Петър Москов са довели до неимуществени вредни последици в значителна степен – уронил се е престижа на Министерството на здравеопазването и е създадено недоверие у гражданите по отношение на процеса по ваксиниране на деца", коментира и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

"Липсата на недоверие или всяването на недоверие самостоятелно не е престъпление, това в възможна вредна последица", уточни Арнаудова. 

В понеделник Петър Москов получи три обвинения, заради ваксините, които страната ни е получила от Турция. Според прокурорите и Москов е нарушил множество процедури, разписани в българските закони.

"Половината от приетите като дарение ампули, тези с наименование "Еувакс", които са против Хепатит B, са забранени за употреба в България. В началото на годината Върховната административна прокуратура направи възможно тези ампули да не бъдат разпространени в страната", коментира още Арнаудова.

Самият Цветанов пък заяви, че няма да подаде оставката след загубата на президентските избори.

"Правим задълбочени анализи и целим да бъдем обективни в резултатите, които постигнахме. Не сме имали тролове, които да пишат срещу политическите ни опоненти. Кампанията ни винаги е била лице в лице с българските избиратели", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase