Снимка: Архив, Булфото
fallback

Върховният административен съд спря действието на наредбата, задължаваща болниците да приемат пациенти само след идентификация с пръстов отпечатък при приемането в болница.

Това става ясно от определение на съда, пише bTV.

Днес тричленен състав на ВАС обяви наредбата за нищожна, но това не е окончателно решение и може да се обжалва.

Заради опасността от настъпването на вреди от продължаващо прилагане на текста обаче действието му временно се спира до произнасяне на 5-членен състав.

Системата стартира в началото на ноември. Пръстовият идентификатор трябваше да влезе в сила още от 1 октомври, но поради липса на готовност на всички болници, датата се отложи с един месец.

Целта на въвеждането на кода, станал популярен като пръстов отпечатък, е да се намалят злоупотребите с парите на здравноосигурените граждани.

Регистрацията на гражданите предизвика гневни реакции заради забавяне, чакане на опашки и проблеми със софтуера.

По-рано днес пък прокуратурата повдигна три обвинения на здравния министър в оставка Петър Москов във връзка с бартера за ваксини с Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 7 години

До МрънкьовциТи луд ли си бе?! Държавата ще ни кара да чакаме на опашки, да си губим болното време, а времето днес е пари, много пари, НО след това щели да ОТИДАТ ЗА НАС. Леле, леле!Тежка форма! Тоя май освен психическо заболяване има и комунистическа школа за лъжа. Но тогава поне не плащахме. А хибридът на пазарна икономика с комунистически мошеници се оказа нещо страшно, чума!

53

Анонимен

преди 7 години

Хора, гледайте по-дълбоко, разсъждавайте, а не като оная горе, на снимката, която се е налезила, каточели и дават шейцарски шоколадов бонбон. Проблемът не е в "забавяне, чакане на опашки и проблеми със софтуера.", а в тоталната подмяна на вината за кражбите чрез манипулиране на хората, заблуждаване, че така "контролират парите си"- отвратително внушение на мошеници, в нещо, което се крие , и ... в "усвояването" от покупки на апаратчета на няколко милиона. Другото е заблуда.

52

ВЕСЕЛЯКЪТ

преди 7 години

БЕ КАКВИ СА ТЕЗИ ОТПЕЧАТЪЦИ ТА ТОРМОЗИТЕ И ПАЦИЕНТИ И МЕДИЦИ.ТЕЗИ ХОРА СА УЧИЛИ НЕ ДА ПИШАТ АМИ ДА ПРЕГЛЕЖДАТ ПОСТАВЯТ ДИАГНОЗИ И ЛЕКУВАТ.ДАНО ОТПАДНАТ ГЛУПОСТИТЕ НА ПСИХОПАТА МОСКОВ

fallback