Архив: Булфото
fallback

Личните лекари са поискали мерки за повишаване на ваксинационния обхват по задължителния имунизационен календар.

Те предлагат да се въведат по-сериозен контрол и санкции за отказващите да се имунизират, с изключение на тези, за които има противопоказания. Това се посочва в съобщение, изпратено от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.

Те предлагат още търговете за ваксините от задължителния имунизационен календар за страната да се правят 1 година преди момента на доставката. Около тази препоръка са се обединили участниците в конференция, посветена на ваксинопрофилактиката, организирана от сдружението.

От сдружението настояват да се подобри начинът на отчитане и да се оптимизира събирането на данни от ваксинопрофилактиката.

Според лекарите е необходимо да се подобрят и политиките по отношение на препоръчителните ваксини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Американ

преди 7 години

До Анонимен(20)Как бе, ветереинар, пациентът да няма думата, това да не е кон или кокошка?То затова в Бг има толкова лекарски "грешки" , понеже недоучили лекари си решават сами.Истинки лекар обяснява и дава избор, другите са ветеринари.

19

Анонимен

преди 7 години

До хъИма стандарти, не ги решавате Вие нещата, защото личният Ви лекар е учил за лекар, а Вие сте учила за продавачка в лафка. Той решава. Вие нямате думата.

18

хъ

преди 7 години

За какви точно ваксини иде реч тук, не става ясно.Личните лекари да почнат да дават касови бележки за платената потребителска таксаНе знам как се отчитат и кой ги контролираТо и касов апарат не съм виждала в кабинетаАко имам проблем, почва да се усуква, че нямало направления, че не било спешно и да съм почнела да правя гаргара с лимонов сок.Ама пък ми даде направление за мамография, която аз не желая. Ми няма да отида пък.Иначе е мила и любезна жена

fallback