Източник: Reuters
fallback
Болката в кръста е едно от най-честите оплаквания. Освен че може да се прояви инцидентно или да е постоянна, хронична, тя се различава по описанието си. За лекаря са от изключителна важност характеристиките на болката, тъй като причините действително могат да бъдат различни.
 
1. Болката е внезапна, когато идва отстрана на мускулите, сухожилията и връзките. Най-често се появява при рязко движение или вдигане на тежест. Дължи се и на друга съществена и масова грешка – продължително стоене в една позиция, често неправилна, в продължение на часове.
 
2. Следващата по честота причина за болка в кръста са артрит, артроза или остеопороза. Те погрешно се смятат за старчески заболявания. Истината е, че засягат сериозно и хора на 40 години, а коварните изменения, сигнализиращи за развитието им се хващат дори на 30 години. Това потвърди неотдавна в наше интервю и д-р Опаранов, началник на ревматологичното отделение на клиниката по кардиология и ревматология на ВМА.
 
3. Следващ проблем е дегенерацията на междупрешлените дискове, които с напредването на възрастта постепенно губят еластичността си. Дегенерация на дисковете се открива при всеки възрастен над 60 години.
 
Повече за болката в кръста можете да научите в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 години

А проблемът на много модерни девойки и жени с яйчниците? Ходят с голи кръстове, след това се превиват от болки и са на инжекции от 14-15 годишни. Модната индустрия е в комбина с фармацевтичната мафия.

9

Дедо Шмърк

преди 7 години

Че ти кога за последно си ходил на фитнес? В по-непретенциозните е 2.50лв. на тренировка ..... не в София де....и не е ежедневен - 2-3дни седмично. Два фитнеса за кутия цигари. Чудя се тьп ли си или е някаква странна шега забележката ти.

8

Питам

преди 7 години

До Дедо Шмърк От къде пари за тоя ежедневен фитнес бе ? По добре пафкай цигири с колегите в кафето през почивката. Повярвай , по евтино е .

fallback