Снимка: freeimages

Храненето по време на бременност и кърмене е от съществено значение за здравето на майката и бебето. А хранителният план изисква повишено внимание, когато майката е вегетарианец или веган.

Редица изследвания показват, че ако се следва една много добре изградена диета, значително могат да се намалят рисковете от появата на анемия, хронични заболявания, включително рак, диабет, затлъстяване. Правилното хранене, което ще осигури на бебето ви богата на хранителни вещества кърма е най-доброто, което може да направите за вашето бебче.

В списъка на препоръчваните храни за майки вегетарианки влизат овесените ядки, семената, храните богати на цинк. Ето още 5 важни храни, които е добре да включите в менюто си.

Боровинки

Боровинките са чудесни плодове, които може да хапвате по всяко време на годината. За кърмещите майки са много важни, тъй като са богати на антиоксиданти, фибри, витамини А и К, калий и им осигуряват необходимата енергия през кърмаческия период. Може да ги консумирате самостоятелно или да ги добавяте към кисело мляко (ако консумирате), към смутита, овесена каша и други.

Авокадо

Знаете ли, че любимото ни авокадо, ни осигурява с до 60% повече калий от бананите? Екзотичният плод е богат и на фолиева киселина, витамин С, лутеин, полезни мазнини, фибри. За кърмачките авокадото е много важна храна, защото им осигурява и витамини от групата В, които са от съществено значение за поддържането на добри енергийни нива.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase