Снимка: архив "Булфото"
fallback

Преди смяната на ръководството на Фонда за лечение на деца парите не са харчени по най-оптималния начин. Имало е и двойно финансиране за едно и също нещо. Това каза здравният министър Петър Москов пред парламентарната комисията по здравеопазване.

Министърът беше изслушан от депутатите от комисията в качеството му на второстепенен разпоредител с бюджет на фонда.

Oще по темата
Москов защити промените, които са били направени от новото ръковдство на фонда, като посочи, че всички те, събрани в новия правилник на институцията, имат за цел ускоряване на сроковете за разглеждане на документация и одобрение за финансиране, както и прозрачност и проследимост на всяко действие на фонда.

Министърът обясни, че вече е въведено правило всяко лечебно заведение да предоставя на фонда информация за стойността на даден консуматив, както и оперативни протоколи, клинична пътека и други, за да се избегне съществувалата досега практика за дублирано финансиране. Москов подчерта, че решението за финансиране на даден пациент се взема от Обществения съвет към фонда, но реално финансирането ще става след предоставянето на документите от страна на болницата към фонда.

Във фонда вече няколко месеца има напрежение, което доведе до смяна на ръководството. Новото обаче също е критикувано от родители и членове на Обществения съвет към фонда. Обвиненията са в бавене на решения за болни деца, необосновани откази конкретни деца да се лекуват в чужбина, както и взимане на непрозрачни решения. Това доведе и до няколко протеста и настояване за оставките и на новото ръководство.

Още четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Москов пак се е нашмъркал с клозета на народното събрание!

10

Анонимен

преди 7 години

трезва преценка и целомъдрие струи от снимката.... това от дрескода де, иначе тоя си е дрогиран очевидно

9

Иванов

преди 7 години

Сега остава да защити и децата от действията на фонда!

fallback