Снимка: архив "Булфото"
fallback

Не грешно подаден, а грешно приет сигнал, е причината линейката, повикана в столичния кв. “Изток“ вчера да се забави.

Както Dnes.bg писа при драмата на софийските улици "Жолио Кюри" и "Чарлз Дарвин" човек получи инфаркт и почина в очакване на линейката.

Случаят стана известен след като бе споделен в социалната мрежа от млада жена, станала свидетел на всичко.

Oще по темата
Първоначално здравният министър Петър Москов обясни, че вината е на човека, повикал линейката. Москов се позова на доклад от тримата души в екипа, включително и диспечера, че е подаден погрешно сигналът, като в адреса е сбъркан номер 11 с номер 17, а при повторно подадения сигнал екипите са реагирали навреме.

"Става въпрос за погрешно съобщен адрес. Не може да сбъркаш 11Б със 17А. Тук вината не е в екипите ни", отсече Москов.

Два часа по-късно обаче се оказва, че не е точно така, съобщи “Дарик“.

"След като проведохме разговори и поисках да бъдат изслушани всички звукови файлове от записите по повикването на конкретния адрес, стана ясно, че грешката е в приемането на адреса, а не в подаването на адреса", каза зам. здравният министър Ваньо Шарков.

Той допълни, че в този случай трябва да има наказан служител за допуснатата грешка. "Когато следващия път ме попитате колко случая на наказания има в Спешна помощ, ето това е случай, в който трябва да има наказан служител", каза още зам. здравният министър.

Шарков допълни, че не вижда вина в хората, които са били част от екипа на линейката. Диспечерът обаче щял да получи наказание, след като приключи цялостната проверка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 7 години

"номерацията е слагана по безобразно объркан начин"Това е истински проблем за намиране на адреси в София. Да не говорим за откраднатите табели на улиците.

30

Анонимен

преди 7 години

Не може колцентър на ****ната си в дълбоката провинция да обслужва София/Пловдив/Варна и пр. Преди време подадох сигнал за запалил е ТИР в тунела на Дупница. Три път ми се обаждаха да ме питат къде се намира този тунел, все едно в Дупница има 10 тунела. Абсолюнто некомпетентни. Половината и бъгарски не говорят.

29

Анонимен

преди 7 години

И вие от dnes.bg сте збъркали адреса, става на въпрос за номер 14, а не 11, както пишете или и вие, като всички други само лаете без да си направите труда да се запознаете по точно със случая. Важно е да се отбележи, че разликата в километри между номер 17/първоначалния подаде адрес/ и номер 14 /мястото на трагедията/ е 6 километра с кола. Никой от вас писачите не си направи труда да се запознае с тази улица, че е пресечена на шест места, а номерацията е слагана по безобразно объркан начин

fallback