Снимка: Архив, Reuters
fallback

Много е важно да подсилим имунната си система, за да се предпазим от вируси и инфекции. Суровите зеленчуци са пълни с витамини и минерали, важни за зимния сезон. Човек трябва да яде само, когато е гладен. Междинните хранения са изключително вредни. Това каза в "България сутрин" хранителният консултант Яна Данаилова, която даде много полезни съвети в студиото на телевизията.

Тя е на мнение, че суровоядството е процес на осъзнаване и изключително полезен начин на живот. По думите й често се храним, защото сме водени от лакомия.

"Единият вариант е да се храним изцяло сурово. Другият вариант е да се задушат на пара някои зеленчуци. За да бъдем здрави, тялото ни се нуждае от кислород. Сокът от пшеница е изключително полезен със своите свойства. Изцежда се и се пие сутрин на гладно", посъветва хранителният консултант.

Яна Данаилова апелира есента да се консумират кореноплодни зеленчуци. Тя подчерта важността на това да ядем сезонни плодове и зеленчуци.

"Природата знае с кои витамини да зареди тялото ни. Плодовете не се консумират с основното ястие. Или на гладно, или на два часа отстояние от основното ядене. Тялото ни се чисти от 04:00 до 12:00 часа", посочи още гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че е грешно фрешът да се консумира с основното ядене.

"Не бива да се яде плод за десерт. Консумирайте ряпа, цвекло, морков, зеле, карфиол, а от плодовете избираме грозде и се стараем да се храним сурово. Като добавка могат да се ползват единствено кълновете", обясни специалистът.

Гостът на телевизията посъветва, че е добре да стартираме деня си с контрастен душ, след който да отделим 10-15 мин. за раздвижване.

"То е не по-малко важно за нас от здравословното хранене", настоя Яна Данаилова.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

шщд

преди 7 години

Каква е тая шарлатанка?

10

без

преди 7 години

Стандартното 10 кила нитрати, малко пластмаса за да ни осе..е хормоналния баланс и ГМО ла...а.

9

Смях

преди 7 години

Ето това е пример как да бъдем ***. Тази явно страда от шизофрения, защото казва, че междинните хранения са вредни, а после съветва плодовете да ги ядем на 2 часа отстояние от основното ядене. Това не ги ли прави междинно ядене..? СМЯХ!

fallback