Източник: Reuters
fallback
Потребителите, които прекарват прекомерно време онлайн, са изложени на повишен риск от развитие на психични нарушения. Установено е, че един на всеки четирима пристрастени потребители страда от състояния като аутизъм и депресия, поясняват китайски изследователи. 
 
Голяма част от тийнейджърите под 17-годишна възраст обикновено развиват сериозно пристрастяване към онлайн игрите. От данните на проучването става ясно, че един на всеки 10 отказва да ходи на училище, поради тази причина. 
 
По-възрастните, които биват засегнати от пристрастяване към интернет, включително и тези над 60-годишна възраст, то протича под друга форма. Характерен пример са пазаруването онлайн и хазартът, които често водят до финансови затруднения. 
 
Изследователите споделят случая на 19-годишно момче, което започва да играе компютърна игра, когато е на 14 години, и развива сериозно пристрастяване към онлайн игрите. Той прекарва пет часа дневно в играене на компютъра. 
 
По време на друго проучване от 2014 г. се установява, че около 51,7% от младежите на възраст между 15 и 24 години прекарват меду 20 и 50 часа седмично в интернет. За сравнение, през 2003 г. този процент е 32,3.
 
Повече по темата можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Миналия век по това време и по рейсове не са се возели... А ся - метро, влак, самолет, кораб, подводница, парашут, делтапланер и .н. Като малки играехме на фунийки. Сега има едно, викат му пейнтбол. На къде отива света...А тея от САЩ не играят вече и пейнтбол - бухат направо с бойно навсякъде по света... Че и атомни някви имали. Че даже и ги използвали... ***...

8

BURZUM

преди 7 години

Ми то интернета да не е за нормални....

7

Анонимен

преди 7 години

A prez 1944 nikoi ne e sedql v internet

fallback