Снимка: кадър Нова тв

Убийствата и самоубийствата на студенти са основната причина, поради която в университетите изискват бележки от психодиспансер. Оказва се обаче, че между психодиспансерите няма абсолютно никаква връзка. Дори и някой да се води на отчет във Варна например, няма проблем от София да си вземе бележка, че е психично здрав, разказва Нова тв.

Така заради изискването студентът да носи бележка за психично здраве, психодиспансерите започват да въртят бизнес с документите.

Университетите пък искат тези документи от студентите след няколкото случаи на убийства или самоубийства, случили се в дебрите на "Студентски град" в последните няколко години.

Студентите обаче сами отбелязват този пропуск в системата с бележките. Лекарите също признават - те могат да издадат подобна бележка, но само от съответната клиника. При това студентите не минават преглед, а просто фиктивно получават документа и печата.

Междувременно обаче диспансерите започват да събират и такса за издаването на хвърчащия лист за психичното здраве. Между 10 и 30 лева се бръкват студентите, за да си извадят документа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase