Източник: Reuters, архив
fallback

Въпросът дали има или няма размерът значение обикновено е насочен към мъжете, но жените също се притесняват за големината на своите части от тялото.

Въпреки че рядко жените говорят за това, някои се безпокоят за големината на вагината си и как тя влияе за сексуалното удоволствие на мъжа, особено след като са родили. Няма много изследвания, направени в тази област, защото има много противоречиви мнения относно сексуалността на жените и е трудно да се каже дали големината на вагината и сексуалното удоволствие са свързани.

Вагината е еластичен орган. Тя е достатъчно тясна, за да задържи тампон, но също и се разширява толкова, че да премине цяло бебе при раждане. Това е така, защото стените на вагината са подобни на тези на стомаха: те имат гънки, които се разтягат едновременно, за да се разшири при секс или за раждане. Тоест влагалището се нагажда и неговата големина не е с фиксирана, а тя зависи от функцията, която то извършва.

Cлeд paждaния или aбopти e възмoжнo влaгaлищeтo дa се скъси мaлкo. Toвa ce cлyчвa пopaди cвличaнeтo нa мaткaтa. Ocвeн тoвa глaдкaтa мycкyлaтypa нa мaткaтa cлeд paждaнeтo e oтпycнaтa и мoжe дa изглeждa, чe влaгaлищeтo e cилнo paзшиpeнo. Слeд paждaнe вaгинaтa yвeличaвa ширината cи, но съвсем нeзнaчитeлнo.

Какво наистина има значение?

Удоволствието от секса винаги се е свързвало с размера на пениса. Трябва да си даваме сметка все пак, че и вагините при жените, както и пенисите при мъжете, са различни. 

Тревогите относно големината на вагината всъщност са излишни. Много по-важни за сексуалното удоволствие на жената са фактори като възбудата и достатъчно лубрикант, както и физическото привличане между двамата партньори.

Установено е, че желанието, възбуждането, оргазмите, болката и сексуалната задоволеност нямат нищо общо с големината на вагината. Всъщност, когато говорим за добър секс, не търсим определени физически характеристики, тъй като всяко тяло е пригодено да изпитва и да предоставя нужното удоволствие. По-скоро трябва да се целим към правилната комуникация между партньорите, както и осигуряването на действия, удовлетворяващи и двамата.

Повече информация може да намерите в рубриката „Секс и здраве“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

сатана

преди 7 години

влиза излиза бизи бизи

17

Анонимен

преди 7 години

Мен това не ме интересува. Маята приятелка е хванала калъп от моя и се разтяга до там :)

16

Анонимен

преди 7 години

До 17Има ли страст и вдъхновение има флуиди. Силно привличане. Чувственост, любов обич.

fallback