Източник: Reuters, архив
fallback

 Всеки човек се уморява. Обикновено се изтощава от работа и чака с нетърпение уикенда, за да зареди батериите или да се отдаде на своето хоби, спорт или всичко, за което не му достига време през седмицата. 

 
Умората отминава, след което отново е понеделник и се връщаме на работа. Животът ни е сравнително еднообразна последователност от работа и почивка. Французите дори имат термин за това – „metro-boulot-dodo“ (метро-работа-спане). Понякога обаче умората не отминава, а напротив – задълбочава се, превръщайки се в невъзможност за действие и тогава започват проблемите. 
 
Когато планираме гореща нощ под чаршафите, може би не ни се мисли за полово предавани болести. А ако имаме и дълга и моногамна връзка, вероятно смятаме и че не е необходимо.
 
Вероятността от инфекции и заболявания обаче са също толкова редовна част от секса колкото и удоволствието. И мъжете, и жените ги получават. Дори е възможно да сме „лепвали“ полово предавана болест, без да сме го осъзнали.
 
Знанието е сила, когато става дума за сексуално здраве. Разпознаване на симптомите е от голямо значение, но невинаги ще забележим например хламидия, гонорея, сифилис и други полово предавани болести. Най- сигурният начин да се предпазим, нас и партньора ни, е да се изследваме редовно. За щастие, почти всички полово предавани болести могат да бъдат лекувани, а често могат да бъдат и излекувани.
 
Ето четири от най-честите заболявания:
 
  • Човешки Папиломен Вирус (ЧПВ)
Почти всеки сексуално активен човек е имал ЧПВ. Това е най-често срещаната полово преносима болест. Повече от 40 вида ЧПВ могат да се пренесат по време на секс. Може да се пренесе чрез вагинален, анален или орален секс. Кожният контакт също може да бъде причина за заразата.
 
Продължението на материала четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Гаджето ти да не си легне с болна от горе изброените. И гена въобще няма роля тук. Що а ко с и легнеш с раково болен, болен от диабет, витилиго псроазис ще се заразиш ли.? Ще се заразиш таратанци.

1

Анонимен

преди 7 години

Едино 99%от партньорите са наясно с кой секс правят, без презерватив. Въпрос на. Доверие, между партньорите.

fallback