Снимка: freeimages
fallback

Зеленчук, който обичаме да хапваме през цялата година и да приготвяме под формата на хрупкава туршия е карфиолът. Той заслужава специално място на нашата трапеза, тъй като има редица здравословни ползи. Споделяме някои от тях.

Богат на хранителни вещества

Карфиолът е зеленчук, който е богат на важни за здравето хранителни елементи. Консумацията му ви доставя витамини В1, В2 В3, В5, В6 и В9. Също така съдържа омега-3 мастни киселини и витамин К. Карфиолът е чудесен източник на протеини, фосфор и калий, както и на мощни антиоксиданти, като витамин С и манган.

Има противовъзпалителни свойства

Има редица храни, които съдържат противовъзпалителни вещества, като витамин К и карфиолът е един от тях. Благодарение на този витамин се намалява риска от образуването на възпалителни реакции в организма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback