Източник: Reuters, архив
fallback

Какаовото масло е едно от най-добрите средства за хидратиране на кожата. Освен това то притежава приятен аромат и успокояващ ефект, което го прави ценен природен продукт за поддържане здравето и красотата на кожата.

1. Овлажнява кожата
 
Какаовото масло може да се използва като дневен хидратант за кожа. То действа на всички типове кожа, но е особено ефективно при нормална към суха. С високото си съдържание на полезни мазнини, увеличава задържането на влага в кожата. Особено ефективно е и за успокояване на кожата в областта на лактите, коленете и глезените, като там намалява изсушаването на повърхностния слой. 
 
2. Помага при напукани устни
 
Един от най-разпространените начини за приложение на какаовото масло е за лечение на напукани устни. Нанасяйки го, то успокоява и добавя защитен хидратиращ слой върху устните.
 
Още за ползите от какаовото масло вижте на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

До 111

2

111

преди 7 години

В био магазините има, студено пресовано, 100 гр. 8 лв, скъпичко е, но е страхотно, като някогашното. Аз наистина на плажа го ползвам, кожата става нежна и мека, и като се върнах от морето продължих , по-хубаво е от всяко тоал.мляко пълно с химия.

1

?

преди 7 години

Само че къде да го намерим, но да е истинско, а не менте, подправено с есенция с какаов аромат?Помня, че в детските ми години, когато ходехме на море, използвахме какаово масло . Беше с вид, подобен на твърдите дезодоранти с цилиндрична форма и наистина имаше чудесен аромат

fallback