Източник: Reuters
  1. Отсъстващата менструация в очаквания период в повечето случаи е признак на бременност, за което сме информирани от майките си още в детството. За жените, чийто „цикъл е нередовен“ това е доста объркващо и ако бременността е непланирана може да изненада. В комбинация с останалите признаци обаче може да се придобие по-ясен ориентир за състоянието...
  2. Има жени, които са по-чувствителни и те могат да различат периода на имплантиране на оплоденатата яйцеклетка. Тогава е възможна поява на слаби контракции или/и кървене като зацапване. Такова кървене може да има няколко дни след овулация - между 6- и 12-ия ден след срещата между сперматозоида и яйцеклетката. Кървенето се дължи не само вгнездяване на оплодената яйцеклетка в маточната лигавица и покриването ѝ от нея.
  3. По-обилен вагинален секрет. Най-точно казано влагалището става по-влажно, без това да предизвиква някакъв различен от естетичния комфорт. „Вагиналното течение“ обаче остава чисто, въпреки усещането за повече мокрота. За да не се сбърка с това при вагинална инфекция, то не бива да излъчва неприятна миризма, цветът му да е променен към жълтеникав, зеленикав или сивкав или консистенцията му да е с примери като от пресечено мляко, както и не бива да е придружено от усещания за парене, сърбеж.
  4. Усещанията в гърдите стават доста по-осезаеми, макар че преди цикъл понякога гърдите направо тежат. За разлика от тази тежест при бременност, освен напрегнати са и доста чувствителни на допир и контакт до материи и вещества. Ареолата потъмнява. Възможно е зърното да стои по-розово.
Останалите признаци на ранна бременност можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase