Източник: Reuters
fallback
Отделянето на газове е знак, че тялото ни функционира нормално. Когато дъвчем и поглъщаме храната, винаги попада и въздух. В допълнение, естествено живеещи бактерии в червата, отделят газ по време на обработката на храната.
 
Специалистите казват, че някои от тези газове се абсорбират от тънките черва, откъдето преминават в белите дробове, за да се отделят като дъх или така познатото ни „оригване”.
 
Метеоризмът и оригването са начините да изхвърлим излишните газове от тялото си, като това обикновено се случва около 10 пъти на ден, а понякога и по-често.
 
Има обаче някои храни, които предизвикват образуването и отделянето на повече газове, което е в състояние да ни създаде дискомфорт. Част от тях представяме в следващите снимки...
 
Храните ще научите от галерията, поместена в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 7 години

До МихаилКой не е ходил в 8ми клас? Там се учи за газовата обмяна.

3

Анонимен

преди 7 години

По спомен от казармата-яхния от русенско варено с недоварен грах от буркан."В допълнение-"салата" от нарязани парчета ряпа.Ефектът е умопомрачителен.който не вярва,ако е смел- да пробва:-)

2

Рачко Пръдлето

преди 7 години

Значи вече се именувам Рачко Метеорето!

fallback