Снимка: архив Reuters

Районна прокуратура - Стара Загора внесе обвинителен акт в съда спрямо Иван Вуцов, на 55 г. от Стара Загора, за престъпление против реда и общественото спокойствие. 

Още по темата
Мнимият кардиолог завършил медицина през 1985 г. През 1991 година станал и специалист по "Вътрешни болести" и се насочил към следващата специализация - "Кардиология".

Бил зачислен в старозагорската Първостепенна окръжна клинична болница и на 1 юли 1991 година започнал обучението си. Няколко години по-късно, през март 1995 г. и май 1996 г., той се явил на държавните изпити за "Кардиология", но не издържал изпитите.

След второто си неуспешно явяване на държавен изпит по специалност „Кардиология” в началото на месец юни 1996 година, Иван Вуцов се снабдил с фалшиво свидетелство за призната специалност "Кардиология".

Така от 2003 година до март месец м.г. лекарят се подвизавал като кардиолог. Той дори сключвал договори с НЗОК за дейности от кардиологичния пакет на касата. По същото време е практикувал и в три други лечебни заведения в Стара Загора.

Към настоящия момент делото е внесено в Районен съд – Стара Загора и се очаква насрочването му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase