Снимка: pixabay.com

Защо вагината има миризма? Въпрос, който всяка жена си е задавала поне веднъж, особено в онези моменти, в които там долу не ухае толкова приятно. Има много причини за появата на неприятна миризма, като бактериална вагиноза и други инфекции на интимната област. Ето и други причини:

Алергия към презервативи
 
Ако сте избрали да ползвате предпазни средства по време на полов акт и въпреки това установявате неприятна влагалищна миризма, обърнете внимание на кондомите. Някои презервативи са направени от материали, които могат да предизвикат алергична реакция и да провокират развитието на бактерии, които да доведат до появата на неприятна миризма. Това важи и за лубрикантите.
 
Твърде често миене
 
Ако попитате вашия гинеколог колко често трябва да се миете с интимен сапун, гел или пяна, ще ви посъветва да е веднъж на няколко дни, а през останалото време да се подмивате с чиста вода. Премиването дори и с интимна козметика и топла вода, може да наруши нивата на Ph и да доведе до растеж на бактерии, които да причинят неприятната миризма.
 
Обърнете внимание на храната
 
Някои храни със силна миризма като лук, чесън, риба, люти чушки и други могат да доведат до появата на неприятна вагинална миризма. Според някои проучвания, жените, които консумират твърде много пикантни храни се оплакват от неприятна вагинална миризма.
 
Още по темата вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase