Снимка: flickr
fallback
Ракът на дебелото черво е едно от най-честите заболявания на храносмилателния тракт. Това е и причината, поради която този проблем се обсъжда все повече в обществото, призовава се към превенция и ранна диагностика.
 
Заболяването е мултифакторно, като значение имат генетични фактори, начин на хранене, възпалителни заболявания на гастро-интестиналния тракт. За съжаление, в индустриално развитите страни, включително и България, диагнозата рак на дебелото черво става все по-често срещана. В държави като САЩ, Франция, Скандинавските страни, това заболяване се поставя на второ място сред всички органни локализации.
 
Най-често заболяването се наблюдава във възрастта между 50 и 70 години, като двата пола са еднакво засегнати. И до днес няма точно установена причина за това заболяване.

Цялата статия за рака на дебелото черво можете да прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Тефлон

преди 7 години

В статията нямаше нито един път думата "тефлон".... уволнете редактора!!!

5

бръм...

преди 7 години

Пестицидите от торове и препарати , замърсения въздух ,а и Е-та в храната, целия този букет предизвикват хоявата на новообразувания в организма. Купувайте продукти от частни производители ,от село.

4

Анонимен

преди 7 години

Разбира се, че ще има първенство този вид рак. Какво ядем, с какво ни хранят честните ни производители и търговци? Как се крият зад пердето(подкупа) държавните институции, чиито скъпи коли и огромните доходи плаща народът, за да ни "пазят"? Но докато може да допуснем да ни измамят когато си купуваме гардероб и държавата да не наказва "либерално-пазарния" търговец, то за бавното убийство с вредни съставки на всички, да, на всички храни, трябва да се прилага от държавата най-суровото наказание!!!

fallback