Здравословното хранене изисква усилие. Продуктите трябва да бъдат приготвени по определен начин, в конкретни комбинации и дози. Не и когато залагате на някои плодове и зеленчуци! Единственото, което трябва да направите е, да ги измиете и да запазите целостта им, включително и обелката/кората.
Свикнали сте да белите ябълките, защото са ви по-вкусни? Е, спрете! Ето кои храни трябва да оставите с обелките и защо:
Ябълки
В обелката на този вкусен плод се съдържа голямо количество пектин – фибри, които подпомагат метаболизма, понижават лошия холестерол и кръвната захар и поддържат теглото ви.
Моркови
Морковите са богати на полиацетилени – химично съединение, което в момента се изследва обстойно заради потенциала си да убива човешки ракови клетки в епруветки. Те могат да имат противогъбични, антибактериални и анти-възпалителни свойства. Полиацетилените се намират основно в горния слой на зеленчука, така че оставете белачката настрани.
Картофи
В кората на картофите се съдържат повече фибри, желязо и фолиева киселина, отколкото в месестата част.
Вижте кои още храни да ядем с обелки в Tialoto.bg.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
3
Б Б
преди 7 годиниНай са полезни обелки от орехи и дини. И на Минко мандолината също се яде с обелките
2
уникално откритие
преди 7 годиниОбелките се получават след обелване на плода или зеленчука. Според статията има хора, които белят храната и после ядат обелките - за гарнитура предполагам....Аве вие акъл имате ли вееее?
1
ммм
преди 7 годиниАам ам , че вкусно. Обелки пълни с пестициди и нитрати! Колко полезно , нали?