Източник: Reuters, архив
fallback

Авокадото е с богато съдържание на мононенаситени мастни киселини, както и на други хранителни вещества, като в него могат да се открият близо 20 основни витамини и минерали. 

Консумацията му може да подпомогне здравето на сърцето, полезна е и за зрението и също така може да предпази от развитието на по-сериозни заболявания и състояния като остеопороза, различни видове рак. 

Според специалистите по хранене една от основните грешки при консумацията му е, че след нарязването му, се изхвърля семето, тъй като мнозина смятат, че тя няма никаква хранителна стойност. Според диетолога Ейми Шапиро от Ню Йорк, семето на авокадото всъщност е здравословно, тъй като в него могат да се открият антиоксиданти и фибри. Те биха могли да се смелят на прах и да се добавят към киселото мляко или смутито.

Повече за ползите от консумацията на авокадо може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

ти си заблуден

преди 8 години

До До 1Яж мухоморки ако щеш!

3

До №1

преди 8 години

Ало, това е популярна заблуда. Семките на авокадото не са отровни, напротив - съдържат много ценни вещества, повече от плода. Недостатъкът им е, че нагарчат и този вкус трябва да се маскира. Даже действат като лекарство при някаква тежка анемия и други заболявания. Токсични са листата. Прочети, може да се преубедиш.

2

Бельо Бригадира

преди 8 години

Всеки ден откриваме топлата вода,че нещо е полезно.Добре,че живеем в ерата на Интернет и копи-пейст.Преди 50години някой знаеше ли за ползите на авокадото...за БГ реалноста говорим???

fallback