Източник: Reuters, архив

Авокадото е с богато съдържание на мононенаситени мастни киселини, както и на други хранителни вещества, като в него могат да се открият близо 20 основни витамини и минерали. 

Консумацията му може да подпомогне здравето на сърцето, полезна е и за зрението и също така може да предпази от развитието на по-сериозни заболявания и състояния като остеопороза, различни видове рак. 

Според специалистите по хранене една от основните грешки при консумацията му е, че след нарязването му, се изхвърля семето, тъй като мнозина смятат, че тя няма никаква хранителна стойност. Според диетолога Ейми Шапиро от Ню Йорк, семето на авокадото всъщност е здравословно, тъй като в него могат да се открият антиоксиданти и фибри. Те биха могли да се смелят на прах и да се добавят към киселото мляко или смутито.

Повече за ползите от консумацията на авокадо може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase