Снимка: Архив Reuters

Протестите спряха, тъй като бяха чути проблемите на личните лекари. Това обясни д-р Любомир Киров от Сдружението на общопрактикуващите лекари в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Имахме среща с ръководството на министерството на здравеопазването и стартира диалог, който не бе чисто формален диалог, а доведе до резултати", коментира д-р Киров.

По думите му се е постигнало споразумение този диалог да продължи, поставили са се първите теми за обсъждане.

"Ние не желаем, след като сме постигнали основната цел на протеста, да превръщаме повече в заложници нашите пациенти", допълни д-р Киров.

Според него няма разделение между спешните медици и личните лекари, въпреки че по време на протестите лекарите от Спешната помощ критикуваха джипитата.

"Естеството на нашата работа е твърде различно. Това, че защитаваме своите професионални интереси, би трябвало да го прави всяка една група. Няма какво да се сърдим помежду си, това не означава че единият се прави на велик", коментира д-р Любомир Киров.

"Странни са за мен изявленията на колеги, които са извън нашата професионална група, и дават съвети какво се случва при нас", заключи той.

Чуйте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase