Източник: Reuters, архив

Синапените листа съдържат големи количества витамини и минерали и същевременно - малко калории. Редовната им консумация набавя на организма различни хранителни вещества и осигурява енергия. 

В синапените листа се съдържат витамини, минерали, диетични фибри, както и протеини. Какви ползи за здравето носи консумацията им?

1. С богато съдържание на антиоксиданти

В тези листа се откриват значителни количества от витамин K, витамин А и витамин C. Те са и отличен източник на магнезий, фолиева киселина и витамин E. Витамините E, A и C помагат в борбата със свободните радикали, които увреждат клетъчните мембрани. Тези антиоксиданти предоставят ползи за хората, които са засегнати от астма, сърдечни заболявания, ефективни са и срещу симптомите, характерни за менопаузата.

2. Помагат за детоксикация на организма

Наличието на антиоксиданти в синапените листа, заедно със сярата, „отключва“ очистващи организма процеси. Това помага в профилактиката на сърдечното здраве, рака, както и различни други заболявания. Според данните на някои проучвания консумацията на синапени листа е полезна срещу развитие на рак на пикочния мехур, дебелото черво, гърдата, белия дроб, простата и яйчниците.

Още за ползите от консумацията на синапени листа може да откриете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase