Източник: Reuters, архив

Популярността на годжи бери нараства в последните години, но знаем ли какви са реалните ползи от употребата на тази "супер храна"?

Може да звучи изненадващо, но това хималайско растение е от семейство картофови и има различни имена. Освен годжи бери, то е наричано лициум, императорски плод, китайска шипка и други. В Китай и други азиатски държави, векове наред консумират годжи бери с надеждата за по-дълъг живот, тъй като се твърди, че е истински извор на младостта.

С годините, хората започнали да използват растението при случаи на сериозни здравословни проблеми като диабет, високо кръвно налягане, температура и възрастови изменения на зрението. 

Плодовете на азиатския храст се консумират сурови, варени или сушени и се използват в билкови чайове, вина и дори лекарства.

Какви са ползите от консумацията на годжи бери и има ли странични ефекти четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase