Източник: Reuters, архив
fallback

Пърхотът е сред най-досадните състояния, което понякога упорито отказва да се повлияе от всички видове терапия, които прилагаме. Кои са грешките, които често допускаме при третирането на пърхота?

Омазняване на косата 

Пърхотът представлява възпаление на кожата на скалпа, а прекомерната мазнина по него е сред причините за неговото развитие. Допълнителното омазняване на скалпа може само да влоши състоянието. Мазният скалп улеснява растежа на бактериите и може да доведе до инфекция. 

Покриване на косата с шал или кърпа

Обикновено целта е косата да се предпази от замърсяване, но това може да бъде сред най-големите грешки по отношение на пърхота. Прикриването на косата или дори употребата на аксесоари за коса може да предизвика изпотяване, което да доведе до загряване на скалпа и влошаване на пърхота.

Повече за грешките, които допускаме при борбата срещу пърхота, може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Бо

преди 8 години

От 15 г. ползвам Head and Shoulders - на мен поне добре ми действа!

2

Анонимен

преди 8 години

Причината според мен е по-скоро сух скалп и небалансирано ph на кожата. Правя си маска за коса с кокосово олио и проблемът ми изчезна ;)

1

Макс

преди 8 години

Аз също забравих за пърхота ( това е вид упорита гъбичка ) в 100 мл. спирт 70 градуса слагам 6 таблетки от най евтиния аспирин изчаквам един ден за да се разтвори и преди да го използвам раздрусвам няколко пъти и втривам в скалпа с върха на пръстите. Пърхота изчезна и не се появява вече. Косата ми се сгъсти.

fallback