Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

"Решението на БЛС не е изненадващо, намираме се в преговорен процес", заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването Бизнес старт Тома Томов от КТ "Подкрепа" по повод отказа на Българския лекарски съюз, който не одобри подписването на нов рамков договор, а с това гласува и недоверие към реформата на здравния министър Петър Москов.

Oще по темата

"Решението на БЛС не е изненадващо, намираме се в преговорен процес", каза Томов.

Той каза, че в ролята си на член на Надзорния съвет на НЗОК всяка година се обсъжда как да се опазят вноските на пациентите в здравната система и да се увеличи контрола, но винаги той не работи.

"Малко или много здравната система е изправена до стената", коментира Томов.

Той каза, че ако не се направи нещо - здравната система ще рухне, защото разходите в системата постоянно се увеличават, а ефекта от тези допълнителни разходи е по-скоро негативен.

Членът на Надзорния съвет на НЗОК каза още, че здравната система трябва да работи в полза на пациента или ще се разпадне.

"Преговорният процес между надзора на Здравната каса и Българския лекарски съюз беше доста труден, но това е един от най-успешните преговорни процеси, защото достигнахме финансови параметри, които не са достигани минали години", посочи д-р Евгени Тасевски, който също е член на Надзорния съвет на НЗОК, във включване по телефона.

Д-р Тасевски каза, че в здравната система вече трябва да се фокусираме не върху количествените, а върху качествените критерии. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

истини

преди 8 години

Твърде много некомпетентни се Упражняват в/у правилата в Здравеопазването и това води хаоса.1. Повсеместно всяване на недоверия?!?! Кому е нужно?! Ама изселване Непременно в лаборатория щото видиш ли с глюкомера можело да се излъже?!? но нали пациента го вижда?!2. Пръстов отпечатък /с личната карта може да минеш граница ,но не и да влезеш в БГ болница?!? Харчене безсмислено на пари ....за контрол.........пан насаждане на недоверия.....кому е нужно?!?!

19

до пост 5

преди 8 години

Абсолютна заблуда .......лекарите Не са /за съжаление/ милионери - имат лизинг , кредити , глоби ,заради огъването им пред безкомпромисни и нахални пациенти и по тези причини работят на по две и три места.Това е тъжната истина!

18

Ванката

преди 8 години

Австрия, с която сме сравними като население, е с 68 милиарда бюджет за здраве. Нашите искат с 3 милиарда, от които 1/4 остава в резерв, да правят европейско здравеопазване. Сегашната система се дотира от медиците, работещи в нея. А келявият им министър обявява лекари и пациенти за престъпници, измамници, рецидивисти... Няма друг такъв ненормалник.

fallback