Снимка: Хил клиник

За рекорден брой оперирани със Зелен лазер пациенти съобщиха от Хил клиник. При особено големи простати, пациенти с катетър или сърдечно-съдови проблеми лазерът е незаменим.

Зеленият лазер е водещ метод в минималноинвазивната хирургия при увеличена простата в световен мащаб. Когато мъжът избира къде да бъде опериран е важно да попадне на клиника с голям опит.

В България пионер в лазерната урология и с най-много пациенти (над 1220 до този момент) несъмнено е екипът Хил клиник в София. Едно от основните преимущества на метода е почти пълната липса на кървене, което го прави естествен избор за пациенти, които приемат лекарства за разреждане на кръвта и имат съпътстващи сърдечни и съдови заболявания, диабет.

Д-р Георги Георгиев, уролог в Хил клиник твърди: „Хил клиник поддържа най-високи стандарти както в диагностиката, така и в лечението на заболяванията на простатата. Мъжете често се обръщат към нас при проблеми с уринирането. Някои от тях са стигнали до катетър поради невъзможност да изпразнят мехура си. Това е много сериозно състояние. На всички тях решаваме проблема безотказно с помощта на лазер. След операцията живеят спокойно и нямат симтомите на увеличената простата.“

КЪДЕ Е ТАЙНАТА?
Зелената светлина на лазера е в резултат от използваната дължина на вълната от 532 nm (нанометра), която се абсорбира от богато кръвоснабдената простатна тъкан по възможно най-добър начин. Зелената енергия буквално изпарява излишната тъкан, а по време на манипулацията мъжът не се нуждае нито от пълна упойка, нито от кръвопреливане. Запазва се сексуалната му активност. Дори най-големите простати са подходящи за лазерно премахване, а още на следващия ден пациентът е възстановен и го изписват. При показания може да се използва и друг лазерен метод, при който простатната тъкан се извежда безболезнено и безкръвно от тялото и подлежи на изследване. Като последно достижение на съвременната медицина в областта на лечението на доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза Зеленият лазер се прилага във водещи урологични клиники в САЩ и Европа. Екипът на столичната Хил клиник се ръководи от прочутия испански уролог д-р Фернандо Санча.

Консултациите са само с предварително записване на час на тел.: 02/439 3131
Хил клиник разполага с качествена методика за диагностика на простатата, която включва преглед и изследвания (ехограф, измерване остатъчна урина и обем на жлезата, PSA туморен маркер).
 
В Хил клиник пациенти с рак на простата и пикочен мехур могат да получат БЕЗПЛАТНА консултация, вкл. второ експертно мнение и консултация по документи. За повече информация hillclinic.com

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase