Източник: Reuters, архив

Дъгата представлява видимият спектър от светлината – тя е видимо електромагнитно излъчване. Има и невидими лъчи, като рентгеновите, ултравиолетовите, инфрачервените, радио лъчите, както и тези, които се излъчват от микровълновата фурна. 

Не е тайна, че невидимите лъчи ни засягат неблагоприятно, следователно е логично видимите също да ни влияят по някакъв начин. Добрата новина е, че влиянието им не е в негативна насока, дори напротив.

Терапията с цветове, позната още като хромотерапия, е неинвазивен метод, който използва цветовете от видимия спектър с цел подобряване на дадено състояние. Цветът като метод за лечение е изследван още от 2000 г. пр. Хр. Древните египтяни и гърци са използвали цветни минерали, камъни, кристали и бои като лечебни средства. 

Древните лечители може да не са знаели за биологичните промени в организма, вследствие на този вид терапия, но са били наясно, че може да се възстанови балансът в организма. 

Чакрите представляват енергийните центрове в организма. Съществуват много чакри, но седем, повече от които разположени на гръбначния стълб, се считат за основните. Те резонират със седем цвята от видимия спектър. Чакрите и съответните им цветове вибрират на една и съща честота.

Повече за лечебната сила на цветовете може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase