Снимка: Reuters, архив
fallback

Махмурлукът за мнозина е неизбежно следствие от времето, прекарано с близките хора по време на предстоящите празници. Най-сигурният начин той да се предотврати е като се избягва консумацията на алкохол, но сякаш по-често се случва да прекаляваме. За радост, има храни, които биха могли да облекчат неприятното състояние. Ето някои от тях...

Бананите, кивито и спанакът са богати на калий. Той е важен електролит, който често бива изчерпван при алкохолна консумация. Една ободряваща напитка в тези случаи е приготвянето на смути от мляко и някоя или няколко от изброените храни.

Загубата на калий е причина за появата на мускулни спазми, замаяност и усещане за слабост. За да се противодейства на тези ефекти, може да се консумира и авокадо. То съдържа още фибри, витамин B6, каротеноиди, както и полезни за сърцето мазнини. В допълнение, то подпомага невромускулната функция, мускулната контракция, както и правилната сърдечна функция. 

Кои храни помагат при махмурлук ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Bernard

преди 8 години

До Анонимен 4 - хората не пият от твойта бира, бе пич! на твойта требе да има етикет - "имитационен продукт"

10

ФАШИСТ

преди 8 години

Ч.Н.2016 Г ! Желая всекиму ЗДРАВЕ , ЩАСТИЕ и УСПЕХ в ЖИВОТА ! Пийте червено вино ( домашно ) и червени мезета (домашни ) !

9

Анонимен

преди 8 години

за жените-уява чорба

fallback