Снимка: Reuters, архив

Красивата и функционална усмивка се смята за даденост, докато не се наложи да бъде изваден зъб. Това събитие често се преживява като удар по самочувствието, затова е изключително важно възможно най-скоро пълноценното съзъбие да бъде възстановено от естетическа и функционална гледна точка.

Един от съвременните варианти за лечение на частични и цялостни обеззъбявания са денталните импланти. Те се считат за идеалният вариант за възстановяване. Съществува друг не толкова познат, но много интересен метод за възстановяване на частично обеззъбяване – адхезивния мост.
 
Адхезивната дентална медицина се съсредоточава върху възстановяванията, които са на основата на адхезивната връзка – това е връзката, която се осъществява между композитните материали и твърдите зъбни тъкани чрез различни адхезивни системи. Тоест адхезивният мост се задържа към зъбите аналогично на фотокомпозитните обтурации.
 
При изработката му се използват фибростъклени влакна в композитна маса, които се поставят между два зъба, ограждащи мястото на липсващия зъб. Когато се позиционира, това влакно се полимеризира с помощта на светлина и след това служи като скелет за изграждането на липсващия зъб от фотокомпозит.
 
Кога се поставя адхезивният мост ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase