Снимка: Reuters, архив
fallback

С времето сякаш значението на Рождество Христово се е променило и донякъде – позабравило. Голяма част от хората свързват Коледните празници повече с продължителното мързелуване вкъщи и с подаръците, които ги очакват под елхата.

Притеснени от тази "норма", често не знаем какво да подарим на семейството и своите приятели. Понякога пилеем средства в ненужен лукс, а друг път купуваме вещи от типа „отбиване на номера“.
 
Ако искаме наистина да зарадваме близките си обаче, най-добрата идея за подарък е това, което наистина ще бъде полезно за тях и ще им гарантира качествен живот в дългосрочен аспект. Има ли по-сигурен знак за обич и загриженост от грижата за доброто здраве на най-близките ни хора?
 
Анатомична възглавница
 
Анатомичните възглавници осигуряват правилното разположение на шийните прешлени, за да може вратът да си почине пълноценно през нощта. Те са препоръчителни най-вече за хора, за които е характерно обездвижването.
 
Най-подходящи са латексовите, които осигуряват антибактериална и антиалергична среда. Това намалява вероятността от развитие на алергии и поява на други здравословни проблеми.
 
Масажор
 
Работата в офис пред компютъра, без особено движение, се отразява изключително болезнено на някои хора. Мнозина страдат от болки в кръста или гърба, а нямат време или средства за спортуване или масажи.
 
Електрическите масажори са едно съвременно решение на проблема. Можете да подарите такъв на ваши близки, които се оплакват от схващане, шипове или пък отоци в краката.
 
Апарат за кръвно налягане
 
Апаратът за кръвно е задължителен атрибут за всеки един дом. Редовното измерване на кръвното в домашни условия намалява риска от инфаркт или инсулт и увеличава продължителността на живота, тъй като навреме се взимат необходимите мерки.
 
Още идеи за здравословни коледни подаръци ще намерите в галерията на Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

Абе днесовци, що не пишете за kelesha убил човек с хамър в Пазарджик? К'ви са тези лакърдии тука?

fallback