Снимка: Reuters, архив
fallback

 Червеният боб е с богато съдържание на полезните омега-3 мастни киселини, които намаляват триглицеридите в кръвта, стабилизират сърдечния ритъм, понижават нивата на кръвното налягане. Мастните киселини също така повишават нивата на „добрия“ холестерол.

 
Червените бобени зърна са източник на фибри, за които е известно, че понижават нивата на „лошия“ холестерол, поддържат нивата на кръвната захар стабилни след хранене и подпомагат храносмилането. В количеството от 100 г сварени бобени зърна могат да се открият 6,4 г фибри.
 
Според данни на проучване, публикувано в Archives of Internal Medicine, консумацията на храни, богати на фибри, може да предотврати развитието на сърдечносъдови заболявания.
 
Тази бобова култура съдържа и важната фолиева киселина (витамин B9). Количеството от около 170 г сварен червен боб може да предостави една трета от препоръчителната дневна доза от важния витамин. Дефицитът му повишава риска от сърдечносъдови заболявания и инциденти.
 
Повече за ползите от червения боб ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Phizalis

преди 8 години

Ooo, nemash li go na snimka?

1

Анонимен

преди 8 години

Взимайте противогазите

fallback