Снимка: Нова телевизия
fallback

Бебе почина след прехвърляне в няколко болници. Малкият Марчело е имал сърдечна недостатъчност, но не е ясно дали причината за смъртта му е неговото здравословно състояние или лекарска небрежност, съобщи Нова тв.

Всяка сутрин Даниела Великова отива на гробището в Свищов. Там е Марчело – детето, което е чакала две години. Всеки ден тя превърта лентата на тази подранила смърт. Разказва, че имала рискова бременост. След раждането разбира, че Марчело е със сърдечна недостатъчност. Насочват я към национална кардиологична болница – позната като Трета градска.

Детето е с вродена стеноза на аортната клапа. По данни на лекуващите лекари, диагнозата се среща често. Марчело е с високостепенна стеноза – тя не е критична, но изразена. Лекарите преценяват, че операцията му може да изчака. Насрочват преглед след няколко дни. Вместо да се върне в Свищов, семейството остава в София при кръстницата на Даниела.

Следващият преглед е насрочен за след месец. Марчело се развива добре. В края на октомври Даниела отново пътува от Свищов за София. При завръщането си обратно обаче вижда, че Марчело не е добре.На следващия ден състоянието на детето се влошава и то е прието по спешност в плевенската болница. Там го стабилизират и го откарват отново в Трета градска. Още първата вечер Даниела забелязва, че детето не получава лекарствата, които са му предписани.

Лекарите насрочват операция за след седмица, а междувременно детето продължава да се влошава. Впоследствие е вкарано по спешност в реанимацията. Операцията е насрочена за следващата сутрин.

"В 9 без 15 ми звъннаха и ми казаха, че детето е починало. Тогава точно се чудих, ако звънна дали няма пак да ме овикат", спомня си Даниела.

"За мен причината беше забавянето във времето. Те реагираха в последния момент", уверена е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

мая м сестра

преди 8 години

До Анонименмного си умничък! а дали няма на теб да се случи нещо подобно някога.......... моли се защото те заплювам, заради тъпите ти разсъждения,,,, явно и ти си с калпави гени в мозъка обаче........

19

Анонимен

преди 8 години

Калпави гени, комбинирани с калпав начин на живот и калпава храна, стрес, преумора и напрежение - после лекарите са виновни, че не са спасили едно предварително увредено дете... Интересна логика. Хората с калпави гени следва да не се размножават(и да създават болно поколение, което ще има нужда от много грижи).

18

Анонимен

преди 8 години

Едно време оправдавах лекарите ни,че все бяха обвинявани.Но днес и аз заставам срещу тях.С ръка на сърце ви казвам,на никой да не му се налага да търси помощ от български лекари.Те търсят само пари или да източват здравната каса. Да си лекар в България е.....

fallback