Снимка: Reuters, архив
fallback

Употребата на токсини за лечебни цели може да звучи нелогично, дори и опасно, но от древни времена хората използват отрова за медицински цели.

Терапията с пчелна отрова представлява използване на токсичните елементи на отровата с терапевтични цели. Този вид терапия е част от по-обширна медицинска философия и лечение, наречено „апитерапия“ - тип холистична терапия, която използва няколко вида пчелни продукти, включително пчелен мед, цветен прашец, пчелен клей и пчелно млечице.
 
По време на терапията спринцовките улесняват въвеждането на отровата. Някои от съвременните практикуващи в областта все още използват самите пчели. Когато пчелната отрова се въвежда със спринцовка, извличането ѝ от пчелите не води до тяхното нараняване.
 
В зависимост от отделния индивид и проблема, който се третира, въвеждането на отровата може да бъде различно. Възможно е да съответства на количество от стотици ужилвания за период от една седмица. Макар да изглежда, че това е голямо количество отрова, всъщност един средностатистически възрастен може безопасно да понесе ефекта на 10 ужилвания от пчела за всеки половин килограм от телесната му маса.
 
Повече за терапията с пчелна отрова ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 4 години

Артрозата много добре се повлиява от АПИ терапия.

1

Анонимен

преди 8 години

Така спасих крак ,чрез ужилвания.

fallback