Снимка: Reuters, архив
fallback

 Според изследователите има зависимост между ниските нива на витамин D в организма и ранното развитие на болестта на Паркинсон. Проучване, в което участват над 150 пациенти с Паркинсон, установява, че голям процент от участниците имат недостиг на витамин D. 70 % от участниците имат недостиг на витамин D, а около 26 % са класифицирани с дефицит.

 
С изучаването на повече за витамин D почти се налага изводът, че няма заболяване, което да не се повлиява добре или профилактира чрез оптимизирането на нивата на витамин D. Предвид това, че витамин D има въздействие върху близо 10 % от всички гени, може да се очаква, че заболяванията, които се повлияват благоприятно от витамин D, ще стават все повече.
 
Кой заболява от Паркинсон?
 
Докато преди мнозинството от заболелите бяха хора над 60-годишна възраст, сега това не е така. С нарасналия риск, дължащ се на фактори, свързани с начина на живот, като приема на аспартам, повишеното излагане на въздействието на пестициди и принципно нарасналата токсичност, вече редовно се съобщава за случаи на Паркинсон при хора на възраст под 50, дори и под 40 години.
 
Паркинсоновата болест основно се свързва с нездравословен начин на живот. Начинът, по който се храни съвременния човек през последните 30 години (и особено през последните 10 години), на практика предвещава, че броят на заболелите от тази болест ще става все по-голям.
 
Още за болестта на Паркинсон и причините за появата й ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

Като има -оставете хората да ходят на солариум, вместо да ги плашите с рак на кожата и да им предписвате хапчета с вит.Д.И им препоръчвайте слънцезащитни кремове с по-малък SPF

fallback