—нимка: Reuters, архив

 —поред изследователите има зависимост между ниските нива на витамин D в организма и ранното развитие на болестта на ѕаркинсон. ѕроучване, в което участват над 150 пациенти с ѕаркинсон, установ€ва, че гол€м процент от участниците имат недостиг на витамин D. 70 % от участниците имат недостиг на витамин D, а около 26 % са класифицирани с дефицит.

 
— изучаването на повече за витамин D почти се налага изводът, че н€ма забол€ване, което да не се повли€ва добре или профилактира чрез оптимизирането на нивата на витамин D. ѕредвид това, че витамин D има въздействие върху близо 10 % от всички гени, може да се очаква, че забол€вани€та, които се повли€ват благопри€тно от витамин D, ще стават все повече.
 
 ой забол€ва от ѕаркинсон?
 
ƒокато преди мнозинството от заболелите б€ха хора над 60-годишна възраст, сега това не е така. — нараснали€ риск, дължащ се на фактори, свързани с начина на живот, като приема на аспартам, повишеното излагане на въздействието на пестициди и принципно нарасналата токсичност, вече редовно се съобщава за случаи на ѕаркинсон при хора на възраст под 50, дори и под 40 години.
 
ѕаркинсоновата болест основно се свързва с нездравословен начин на живот. Ќачинът, по който се храни съвременни€ човек през последните 30 години (и особено през последните 10 години), на практика предвещава, че бро€т на заболелите от тази болест ще става все по-гол€м.
 
ќще за болестта на ѕаркинсон и причините за по€вата й ще научите от –uls.bg

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase