Снимка: Reuters, архив
fallback

Ако в момента ви изгарят киселини, вместо към шкафа със содата за хляб, можете да посегнете към фруктиерата. Зрелите банани се смятат за алкална храна, която може възможно да потиснат киселините. Трябва да имате предвид обаче, че при 1% от страдащите от киселини при консумация на банани състоянието може да се влоши. Подобен ефект, със същата уговорка, имат и пъпешът и динята.

Никакви съмнение относно ползата срещу киселини не бива да имате от овесените ядки. Те не само засищат и поддържат енергията за дълго, но и предотвратяват образуването им. Кашата, която се получава в храносмилателния тракт, и слузта, която отделят овесените ядки имат свойството да „поглъщат“ киселините, с което неутрализират дразнещия им ефект.
 
При киселини експертите препоръчват редовно хапване на салати, но при условие да се избягват доматите и лукът – които напротив могат да предизвикат оплакването. Ако се консумира салата с тази цел, тя трябва да бъде възможно по-“чиста“ откъм добавки като  сосове, някои подправки, сирена и др. Салата може да се овкуси с мъничко олио, оцет или лимонов сок.
 
Повече за храненето при киселини ще научите от здравно-медицинския сайт Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Лидия

преди 8 години

Пробвах с Редуфлукс дъвчащи таблетки, защото действат механично, а не като разни други инхибитори, помпи и тн. Има добър ефект за сега, което ми трябва.

9

Анонимен

преди 8 години

Който го е писал това е луд и некомпетентен.

8

Баба ти хвърчилото

преди 8 години

Не ми трийте коментарите те не са политически или пък.....

fallback