Снимка: Булфото, архив
fallback

Дефицитът за болнична помощ в бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ е 30-31 млн.лв., каза управителят й Глинка Комитов, цитиран от БТА.

Oще по темата
Коментарът му е по повод писмо, изпратено от Български лекарски съюз до премиера Бойко Борисов, в което се настоява да се актуализира бюджетът на НЗОК, тъй като дефицитът за болнична помощ е 60-65 млн.лв.

На предстоящо заседание на Надзорния съвет на НЗОК ще се обсъжда темата за дефицита за болнична помощ, но дали ще се плати надлимитната дейност, извършена от болниците, ще се реши на друго ниво, допълни Комитов.

Той добави, че предстоят проверки в лечебните заведения с надлимитна дейност, но предстои и допитване до пациентите дали са били хоспитализирани и каква по обем медицинска помощ са получили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

реалност

преди 8 години

Няма точен регламент , а и здравеопазването е много чувствителна зона ....като как да се "планира" кой и кога ще заболее?!?!Ето след вчерашната катастрофа от 50 коли "Пирогов" ще е в преразход и много от пострадалите с месеци ще се възстановяват....

10

предизборно

преди 8 години

Лечение без лекарстваГладувайте за здравеТова са новите предизборни лозунги

9

Анонимен

преди 8 години

Защо "Спешна помощ" и ваксините са към здравна каса. Това е работа на държавата.Навремето Дянков ги прехвърли към здравна каса. Ама така и е по-добре на държавата. За *** и здравно неосигурените ще плати касата пък държавата ще възстанови парите "ама един друг път". Нека сега да върне парите за четците на лични карти ,които са около 25 милиона. Но никой не обелва и дума за това. Колко са намазали управляващите ?

fallback