Снимка: Reuters, архив
fallback

Белите косми могат да бъдат притеснителни, особено ако все още се чувстваме млади. Макар да се смятат за признак на старостта, те могат да се появят на всяка възраст, особено в случаите, когато има предразположение към преждевременно побеляване. Често, заедно с белия косъм, се появява и изкушението той да се отскубне, а мнозина се питат дали това няма да се окаже погрешен ход.

Освен когато става дума за преждевременно побеляване на косата, белите кичури обикновено са признак на остаряване. Причината е, че с напредването на възрастта пигментните клетки, които придават естествения цвят на косата, постепенно загиват. Колкото по-малък е броят им, толкова по-малко е и количеството меланин в космените фоликули. Като следствие на този процес цветът на новата коса е вече бял.
 
Много често срещан е въпросът, дали след отскубването на един бял косъм, следва да се появяват повече. Подобни твърдения са мит. Обяснението е, че това, което се случва в даден космен фоликул, не може да засегне процесите, протичащи в съседния. Това означава, че отскубването на определен косъм не може да доведе до появата на повече бели косми.
 
Защо не бива да скубем белите косми вижте на Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

онз

преди 8 години

скубат се само космите под мишниците. както казват в определени региони "таковане с подфръганье и скубанье поди мишниците". и те така.

7

до 6

преди 8 години

Това решава проблема но води до нови. На всяка граница се набивах на очи, имах проверки и то винаги.

6

Анонимен

преди 8 години

До Хъммм 8а решеш ли ги на път?

fallback