Снимка: Gettyimages
fallback

70-годишен холандски турист е приет в болница в Гърция в критично състояние и със симптоми на холера. 
 
Мъжът бил на почивка на остров Кос, когато получил симптоми на гастроентерит. Състоянието му обаче бързо се влошило, съобщава Нова тв.
 
Мъжът е приет в болницата на острова тази нощ, но веднага е транспортиран към лечебно заведение в Атина, където му се правят изследвания. 
 
Предположенията, които се обсъждат в публичното пространство относно евентуалната зараза са много. Една от версиите е, че е възможно бежанците, които са окупирали острова, да са внесли заразата. Другата е, че самият холандец се е заразил извън Европа, тъй като е пътувал.
 
Към момента за остров Кос спешно е заминал специализиран екип, който да проучи и направи съответните изследвания на водата и причините, които могат да предизвикат епидемия. 

Холерата е тежко инфекциозно заболяване, предизвикано от бактерията Vibrio cholerae.

Характеризира се с интоксикация, поражение на тънкото черво, гастроинтестинални прояви, дехидратация, тежко протичане и висока смъртност. Болестта може да се предаде с водата, хранителните продукти или замърсените ръце.

В най-тежките си форми холерата е една от смъртоносните известни болести, като е възможно заразен пациент да умре в рамките на три часа, ако не е подложен на лечение.

В наши дни болестта е практически унищожена в Европа и Северна Америка, благодарение на пречистването и хлорирането на питейната вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

Всяка дяволия рано или късно се плаща! Ако поспрете фериботите може и да се справите с болестта .Хайде стига,няма опрощаване на дълга!

8

до 8

преди 8 години

Този път не си много прав! По-бързо и лесно става със заразена храна, вода или битов контакт - стига и едно здрасти, и едва тогава му е ред на секса.А за екзотиката, не бой се! Тепърва ще имаме възможността да я усетим целокупно.За една седмица в Африка ще те скъсат от инжекции и ваксини, че и сертификати ще ти наиздадат, но проблемът е в обратна посока. И то на летището. Не ми се и мисли за разните лагери и сухопътни граници. Защото както обикновено контролът у нас е нечие чуждо задължение.

7

Анонимен

преди 8 години

Шокираща новина, а "шокирането" на аудиторията е основен прийом на българските медии, не на гръцките!

fallback